Wersja kontrastowa

Życie Uniwersyteckie jak książka kucharska

Życie Uniwersyteckie, kwiecień 2019
Życie Uniwersyteckie, kwiecień 2019

Jak w dobrej książce kucharskiej, tak i w Życiu nie zapominamy o różnorodności menu. Tym razem na okładce najnowszego wydania Ania Rutz, pełnomocniczka Rektora ds. osób z niepełnosprawnościami. Ona naprawdę jest uzależniona od działania.

Na danie główne proponujemy...

...sporo o federacji EPICUR, w skład której wszedł nasz uniwersytet. Oddajemy też głos naukowcom z WNGiG, który opracowali i opatentowali metodę nowatorskiego oczyszczania wody w kąpieliskach. Między cisza a ciszą naszymi rozmówcami są dr Andrzej Wicher i dr Roman Gołębiewski z Instytutu Akustyki, a o awangardowych social mediach opowiada dr Michał Wenderski z WA. Można  też poczytać o cyberparkach dr Klichowskiego z WSE i nanomagnetykach molekularnych ,,diamentowanego studenta’’ Dawida Marcinkowskiego z Wydziału Chemii. Ten ostatni ma nietypową pasję. Kocha swojego trabanta. I to widać.

Nie zapomnieliśmy o przystawce. Tu o swoich studiach w UAM opowiadają dziennikarka Beata Tadla i senator Jadwiga Rotnicka, a na deser rzecz zupełnie niesłychana. Akademickie smaki czyli książka kucharska redaktora Niczyperowicza, w której pierwsze skrzypce grają naukowcy. Przepisy ‘’palce lizać’’ Zapraszamy do lektury i życzymy smacznego.

Czytaj też: Wydanie Życia Uniwersyteckiego na kwiecień

Wydarzenia Ogólnouniwersyteckie

Ten serwis używa plików "cookies" zgodnie z polityką prywatności UAM.

Brak zmiany ustawień przeglądarki oznacza jej akceptację.